Tuesday, January 12, 2016

SULTANAHMET CAMİ PATLAMASI

SULTAN AHMET PATLAMASI AN BE AN İZLEYİN




İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edildiği, ve patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemelerin sürdüğü belirtildi.

Patlama Üzerine Melih Gökçek'in Tweeti Büyük Tepki Topladı

Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamada olay yerinde çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor.

Patlamanın yaşandığı Sultanahmet Meydanı'na  çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye aracı sevkedilirken, Camii yakınlarında bir turist grubunun içine giren canlı bombanın patlamaya neden olduğu iddiası ise henüz doğrulanmadı.

HASTANEYE KALDIRILAN YARALILARDAN 1'İ YAŞAMINI YİTİRDİ

Sultanahmet'te meydana gelen patlamada yaralanarak Haseki Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 1'i hayatını kaybederken, şu ana kadar hastaneye olay yerinden toplam 5 yaralının getirildiği, bunlardan 1'i ağır 4 kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.

Polisin olay yerinde yaptığı incelemeleri sürerken, canlı bomba saldırısı ihtimalinin ağırlık kazandığı patlamanın yaşandığı yere ceset kabin ve çadırı istendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet Meydanı'ndaki patlama ile ilgili açıklama yapıyor. Erdoğan, "Suriye kökenli canlı bomba eylemini şiddetle kınıyorum" dedi.

CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYIN

PATLAMA ANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Patlamadan görüntüleri izlemek için tıklayınız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8. Büyükelçiler Konferansı'ndaki konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Bölücü terör örgütüyle mücadelemizi kararlılıkla yürütüyoruz. Bölücü terör örgütü faaliyetlerinde teyakkuz halinde bulunmanızı istiyorum. Meydanı terör örgütüne, bölücülere bırakmamalıyız. Dünyanın birçok ülkesinde ikircilikli bir tavır ortaya konulduğunu biliyoruz. Buna rağmen bölücü terör örgütünün gerçek yüzünü göstererek kamuoyuna hakikati anlatmaktan başka çare yoktur.

No comments:

Post a Comment